Graanulitehase ehitus algab lähiajal ja projekt valmib eelduste kohaselt järgmise aasta neljandas kvartalis.

„Investeeringu aluseks on meie strateegilised eesmärgid – suurendada tahke biokütuse tootmist, et saada Põhja-Euroopa juhtivaks integreeritud graanulitootjaks. See investeering on suunatud äri- ja eraklientide teenindamisele meie olemasolevate jaotus- ning turustuskanalite kaudu, näiteks Rootsis, mis on Euroopa suurim graanuliturg. Lisaks on Imavere väga hea asukohaga, et hakata teenindama ka Lõuna-Soome graanuliturgu,“ ütles Stora Enso Wood Products’i juht (EVP) Hannu Kasurinen.

Graanulitehase kavandatud tootmisvõimsus on 100 000 tonni graanuleid aastas. Tehas ei vaja toorainet väljastpoolt, sest hakkab tootmiseks kasutama saeveski ja järelvääristamise tootmisjääke.

„Kontserni jaoks on Imavere üks tähtsamaid saeveskeid. Imaverel on tugev ärikontseptsioon ja tugev baas edasi arenemiseks. Selle investeeringuga suurendame veelgi Imavere saeveski pikaajalist konkurentsivõimet,“ ütles Kasurinen.

Imavere saeveski aastane tootmismaht on 400 000 m3 saematerjali, puitdetaile ja liimpuittalasid. Hetkel on Stora Enso Wood Products’il juba neli graanulitehast (Rootsis ja Venemaal), mille aastatoodang on kokku 310 000 tonni.