"Meie riigi juhtimistase on olematu, siin on palju arenguruumi ja see vajab parendamist. Me kardame endast rääkida, end rohkem müüa ja oma ideedest rääkida. Poliitikute puhul tundub olevat tähtsam saada Brüsselist tunnustavat õlale patsutamist kui oma peaga mõelda," rääkis Mae Hansen.

"Peame mõtlema, mida tahab Eesti maailmale anda? Aga kui praegu käimasoleva Euroopa keskpanga võlakirjaostu programmi  peale öeldakse, et Eesti ei taha võlakirju müüa, sest meil ei ole seda raha kuhugi panna, siis.... Kui riik ütleb, et tal pole rahaga midagi teha, puudub riigil visioon ja strateegia." 

Ettevõtja Jaan Pillesaar ütles seepeale, et Eesti riiki juhitakse kui monopoli. "Ettevõtluses pole see justkui hea näitaja, aga arvatakse, et riigijuhtimises on. Mulle tundub, et tegelikult peaks riiki juhtima nii nagu ettevõtte juht juhiks ettevõtete, aga neid inimesi parlamendis, kes selleks võimelised oleksid, meil ju pole," rääkis Pillesaar. 

Tööandjate liidu juht Toomas Tamsar vaidles Pillesaarele vastu, öeldes, et monopoliga peaks käima kaasas julgus teha otsuseid. "Võimumonopoliga peaks käima kaasas julgus teha otsuseid ja neid ellu viia, aga seda meil ju pole, järelikult pole ka tegelikult monopoli," muigas Tamsar.

Eilsel audiitorfirma KPMG konverentsil peetud paneeldiskussioonil
osalesid rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov, maksu- ja
tolliameti peadirektor Marek Helm, ettevõtja ja visionäär Jaan
Pillesaar, tööandjate liidu juht Toomas Tamsar ja strateegiaguru Mae
Hansen.

Mae Hansen on töötanud pikalt finantssektoris mitmetes riikides. Näiteks USA-s Merrill Lynchis ja Taanis Danske pangas. Hansen oli ka mõnda aega  Eesti finantsettevõtteid ühendava organisatsiooni FinanceEstonia tegevjuht.