Reinaru märkis, et kaabeltelevisiooni operaator müüb või rendib kliendile seadmed, millega kaabeltelevisiooni vaadata. Kaabeltelevisiooni digitaalne edastus ei piira vaatajate kohta, küll aga on vaja seadet iga vaatajakoha jaoks, kirjutas BNS.

Starmani juhatuse liige Indrek Ild ütles neljapäevasel pressikonverentsil, et kuna teenus digitaliseeritakse, avaneb kliendil ka võimalus valida ning muuta oma programmipaketi eelistusi internetis.

Ta märkis, et digitaliseerimine võimaldab pakkuda ka rohkem kanaleid klientidele. Kuna vabanevad analoogvõrgud, on Ildi sõnul teenusepakkujal võimalik pakkuda tulevikus ka kiiremat internetti.

Ild lisas, et kaabeltelevisiooni üleminek digitaalsele edastusele puudutab pigem kõrgema sissetulekuga kliente.

Endise digitelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel märkis konverentsil, et kui eelmise aasta suvel mindi üle õhu kaudu leviva telepildi digitaalsele edastusele, loodeti, et ülejäänud turg tuleb kaasa.

Kuna seda aga ei toimunud, tuleb digitaalse lõhe vähendamiseks seada uue eelnõuga konkreetne tähtaeg kaabel-digitaaltelevisioonile üleminekuks, lisas ta.

Piheli sõnul vaatab praegu veel 48 protsenti ehk ligi 250 000 inimest analoog-kaabeltelevisiooni.

Kaabeltelevisioonivõrkude üleminek telepildi digitaalsele edastusele toimub eelduslikult aasta pärast MKM-i koostatud elektroonilise side seaduse muudatuse vastuvõtmist parlamendis. Piheli sõnul on eelnõu jõudnud valitsusse.

Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg ütles pressikonverentsil, et digitaalsele kaabeltelevisioonile üleminek toob kaasa telepildi kvaliteedi paranemise ja võimaluse teha ülekandeid kõrgresolutsiooniga (HD). Küll aga jäi ta skeptiliseks uute eestikeelsete telekanalite tekke suhtes, samas nentis ta, et eestikeelsete subtiitritega kanalite arv võib kasvada.

Elion teatas, et kuna ettevõte on kogu aeg pakkunud täisdigitaalset televisiooni, siis Elioni kliente digipöörde teine etapp ei puuduta ja nad ei pea soetama täiendavaid digibokse.

Õhu kaudu leviva telepildi üleminek digitaalsele edastusele toimus eelmise aasta suvel.