AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste sõnul valmib esimene etapp juba 2011. aasta kevadel. „Ühendus suuremate maanteedega on arenduse jaoks võtmeküsimus, mis on oluline eeldus pargi edasisele arengule. Kuigi ilmastikutingimused tulevad talvel ilmselt keskmisest karmimad, loodame lisaks Ameerikanurga ühendamisele riigi ja valla teedega järgmise aasta lõpuks välja arendada ka kogu pargisisese teedevõrgustiku, mille olemasolu võimaldab meil koheselt pärast ehitusprojektide kooskõlastamist klientide ja Rae vallaga alustada äripargi hoonestamisega.“

Selle aasta novembris sõlmisid AS Süda Maja, Rae vallavalitsus ja Maanteeamet kolmepoolse koostöölepingu, mille kohaselt ehitatakse mahasõidud Tallinn-Tartu maanteelt ja Tallinna ringteelt ning rajatakse Ameerikanurga ühendamiseks Jüri asulaga Tallinn-Tartu maantee alla tunnel ning liiklusvoo kasvades kahetasandiline liiklussõlm.

Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapark asub Rae vallas, Jüri asula vahetus läheduses. Pargi suurus on 84 hektarit ning sinna luuakse kõigi eelduste kohaselt 3000 uut töökohta.