„Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi ehitustööd algavad 2010. aasta esimeses kvartalis ning esimene etapp saab valmis aastaga,“ ütles Helios Properties tegevdirektor Michael J. Hughes. „Projekti investeeringuväärtus on 250 miljonit eurot ehk ligi 4 miljardit krooni ning seda rahastavad Heliose Lähis-Ida investorid ja kohalikud finantspartnerid.“


„Helios Süda Maja rajab Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki üle 110 000 m² kaubandus- ning 185 000 m² kõrgetasemelist logistikapinda. Strateegiliselt hea asukoha ning võimalustega Ameerikanurga potentsiaalsete rentnikena näeme suuri Euroopa logistika- ja jaemüügiettevõtteid, sealhulgas toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjaid,“ sõnas Süda Maja juhataja Veiko Murruste.


„Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi arenduse käekäik on oluline nii Rae vallale üldiselt kui ka siinsetele elanikele,“ ütles Rae vallavanem Raivo Uukkivi. „On väga tervitatav, et Eesti praeguse aja üks suurimaid kinnisvaraarendusi on seotud Rae vallaga ning just siia tuleb Tallinna ümbruse tähtsaim kaubandus- ja logistikakeskus.“


Süda Maja ja Helios Propertiese 50/50 osalusega loodud ühisfirma investeeringut vahendas maailma üks suurimaid kinnisvaraalase nõustamise ettevõtteid DTZ, kes jätkab projekti koostööpartnerina.


„Meil on väga hea meel, et tänaseks on ühisfirma loomine Eesti tunnustatud arendaja Süda Majaga lõpule jõudnud. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi suurepärane asukoht aitab tagada kõrgekvaliteetse kaubandus- ja logistikakeskuse Tallinna lähedal, mille järele on nõudlus, ent mida siinne kinnisvaraturg praegu ei paku,“ lisas Michael J. Hughes.


Süda Maja juhataja Veiko Murruste sõnul on mastaapse Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi arendamise puhul ääretult oluline, et projekti on kaasatud niivõrd tugev koostöö ja omakapitalipartner nagu Helios Properties. „Helios panustab projekti palju tehnilisi teadmisi ning toob vajalikke rahvusvahelisi kontakte, tänu millele saame Ameerikanurga projekti edukalt ellu viia,“ lisas Murruste.


Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark asub Rae vallas, Jüri asula vahetus läheduses, 10 km kaugusel Tallinna linnapiirist. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal.