Tallinlane Margus ostis sülearvuti pool aastat tagasi. “Varem oli kodus keset kirjutuslauda suur arvutikolakas, nüüd on laud puhas, kuna seal on vaid sülearvuti,” ütles ta Eesti Päevalehele. Margus maksis HP arvuti eest 16 000 krooni ja ostis selle järelmaksuga.

K-Arvutisalongi juhataja Peeter Kargu sõnul on sülearvutite müük kasvanud drastiliselt. Viimase poolaasta jooksul on firma müünud rohkem arvuteid kui terve möödunud aasta jooksul kokku. K-Arvutisalongis leiab uue omaniku tuhatkond sülearvutit kuus.

“Inimesed on aru saanud, et laptop’iga on võimalik lihtsalt andmeid kaasas kanda, ning selliste arvutite hinnaklass on ka juba seal, kus vanasti olid lauaarvutid,” ütles Kargu.

Firma müüb enim Fujitsu-Siemensi arvuteid, hinnaklassiga 14000–15000 krooni. Samas hinnaklassis on ka HP ja Toshiba sülearvutid.

Ordi müüb sülearvuteid hinnaklassis 12 000–22 000 krooni. Firma müügijuhi Jaan Pika sõnul ostetakse enamasti esimeseks sülearvutiks odavam, teiseks aga juba kallim ja täiuslikum mudel. “Kliendid on muutunud teadlikumaks. Ostetakse kaasaegsemaid arvuteid, mis on väiksemad ja mille aku peab kauem vastu,” ütles Pikk.

Võrreldes muu Euroopaga ei ole Eestis sülearvutite osakaal tema sõnul veel eriti suur.

Elion on viimasel aastal aktiivselt järelmaksuga sülearvuteid pakkunud. Kui läinud aasta septembris müüs firma 85 sülearvutit, siis tänavu septembris 246.