Tema sõnul on juba varem avalikustatud läbirääkimiste mandaat ja mõned Euroopa Liidu seisukohad, kuid selleks, et avalikkus oleks paremini kursis, mille üle läbi räägitakse, tuleb anda rohkem informatsiooni. „EL-USA vabakaubandusleping on väga ambitsioonikas ja hõlmab palju erinevaid küsimusi. Kummutamaks võimalikke väärarusaamasid, tuleb läbirääkimisprotsessis olla senisest avatum," ütles Sulling.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu sõnul kinnitas kaubandusvolinik Cecilia Malmström, et EL-USA vabakaubandusleping on Euroopa Komisjoni üks kindel prioriteet ning volinik loodab anda läbirääkimisprotsessile uue hingamise, mida kõik liikmesriigid ootavad.

„Eesti toetab põhjalikku ja võimalikult ulatuslikku liberaliseerimist pakkuvat lepingut. Leiame, et sellisest lepingust võidavad lisaks Euroopa Liidule ja USA-le ka teised riigid. Kui kaks maailma suurimat kaubanduspartnerit omavahel reeglites kokku lepivad, mõjutab see positiivselt ka kolmandaid riike ning ka üleilmset kaubandussüsteemi," märkis Anne Sulling.

EL-USA vabakaubandusleppe prognoositav mõju Euroopa Liidu majandusele ulatub 100 miljardi euroni aastas. Eesti jaoks võib leppe otsene ja kaudne mõju olla suuremgi, sest sõltume suures osas väliskaubandusest. Eesti jaoks oli USA 2013. aastal suuruselt kaheksas ekspordipartner. Eestist eksporditi 358 miljoni euro väärtuses kaupu, mis moodustas Eesti koguekspordist 2,9%.