Endine Eesti Sõltumatu Televisiooni juht Rait Killandi vastutab tänavu kevadel asutatud Kasiinosaare Investeeringute aktsiaseltsis investeeringute eest, kinnitas Sults. Endine Tallinna lennujaama turundusdirektor Eduard Tüür suunab firma välissuhtlust.

„Meie põhiinvestoriks on üks Norra fond, kes tegutseb peamiselt Londonis ja kelle nime ma ei soovi avaldada,” ütles kasiinosaare idee algataja ja tulihingeline eestvõitleja Sults. „Meid nõustab Dubai tehissaarte rajamisel osalenud tehnilise toetuse ettevõte AECOM.”

Külmaga on parem

Tallinna lahe madalas vees seitsme maa-aluse ja kuni kuue maapealse korrusega meelelahutuskeskuse rajamiseks vajalik paarisaja miljoni euro suurune pakett on põhimõtteliselt koos ja tänavuse aasta lõpus võivad ehitustööd juba alata. „Talvel ongi parem ehitada, sest tehnikaga saab jää peal sõita,” selgitas Sults.

Eesti Päevalehega peetud telefonikõne ajal viibis Sults enda sõnutsi Norra kõnnumaal, kus AECOM-i esindajad väidetavasti teda ühes turbarabas rasketes loodustingimustes proovile panid. Sultsi vastsed partnerid pole aga kasiinosaare rajamise nii kiire arenguga sugugi kursis.

„Mina olen nüüd küll rongist maas, sest kevadel olid ühed investorid, kes aga võtsid suveks aja maha,” ütles Killandi. „Mina tegelen rohkem ettevõtte kohapealsete korralduslike küsimustega ja Märdi kiired ettevõtmised tulevad nüüd ootamatusena.”

Kasiinosaare peatsest ehitamisest polnud kuulnud ka Tüür, kes nimetas lootust töödega juba eeloleval talvel algust teha soovunelmaks.

„Sultsil on see pööraselt hull idee ja ta kutsus mind kui oma endist kursusekaaslast kampa, kuid ma pole teda viimased kaks kuud näinudki,” lausus Tüür. „Nii kiire ehituse algus tundub soovunelmana, sest me pole osanikega veel nn sabade jagamiseni jõudnudki.”

Keskkonnaamet kiitis Sultsi asutatud sihtasutuse Kasiinosaar poolt käima lükatud Tallinna Paljassaare tehissaare detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi heaks juba mullu mais, teatas keskkonnaministeerium. Sultsi esindav K-Projekt esitas detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande heakskiitmiseks novembri lõpus. Keskkonnaamet palus täiendada keskkonnamõju aruannet kokku 19 punkti puhul, kuid seni pole parandatud aruannet esitatud.

Kasiinosaare projekteerija on Ars Projekt ja juhtiv arhitekt Rasmus Tamme.