Tehing lõpetaks praeguse alliansi ettevõtete vahel ja liidaks nad üheks ettevõtteks, rääkisid asjaga kursis olevad anonüümsust palunud isikud. Renault'i kuulub praegu 43 protsenti Nissanist ja Nissanile kuulub 15 protsenti Renault.

Mõlema ettevõtte juht on Carlos Ghosn.

Gigant saaks paremini rinda pista Volkswageni ja Toyota Motoriga. Praegune olukord ei võimalda saavutada täies mahus mastaabiefekti.

„Autotööstuses otsustab kõik suurus,“ ütles Macquire'i analüütik Janet Lewis.

Siiski jätab autotootja alles peakontorid nii Jaapanis kui Prantsusmaal.

Renault aktsia hüppas täna 8,3 protsenti. Aktsia puutus päeva sees ära enam kui aastakümne kõrgeima hinnataseme. Ettevõtte turuväärtus ulatus 29 miljardi euroni. Nissani aktsia langes kaks protsenti.

Tehingul ei puudu ka karivõimalused. Prantsusmaa valitsus, kellele kuulub 15 protsenti Renault, ei pruugi olla huvitatud, et nende positsioon lahustuks. Suureks probleemiks võib nii Jaapani kui Prantsusmaa valitsuste poolt vaadates osutuda see, mis riigis luuakse ettevõtte juriidiline keha.

Üheks variandiks oleks London või Holland, kus on näiteks Fiat Chrysler Automobiles. Samas on sellel autotootjal peakontorid nii Itaalias kui USAs,