Ta jagas heategevatele organisatsioonidele 3,4 miljardi dollari väärtuses Berkshire Hathaway aktsiaid. Miljardäri eesmärk on jagada kogu oma varandus heategevuseks, kirjutab Reuters.

Suurim aktsiapakk läks Bill & Melinda Gatesi sihtasutusele. Ülejäänud jagatud aktsiaid läksid Buffetti naise Susani nimelisele sihtasutusele ning laste Howardi, Susani ja Peteri sihtasutustele.

87-aastane Buffett on alates 2006. aastast teinud enam kui 30,9 miljardi dollari eest annetusi. Lõviosa annetustest (24,5 miljardit dollarit) on saanud miljardärist sõbra Gates Foundation.

Ka viimase annetuse järel peaks Buffett ikkagi jääma maailmas rikkuselt neljandaks inimeseks. Ajakirja Forbesi andmetel ulatub Buffetti rikkus 79,2 miljardi dollarini.

Temast rikkamad on Amazoni asutaja Jeff Bezos, kelle rikkus küünib 149,7 miljardi dollarini. Microsofti kaasasutaja Bill Gateri rikkuse suuruseks on 93,6 miljardit dollarit. Kolmandal kohal on LVMH Moet Hennessy Louis Vuittoni juhatuse esimees Bernard Arnault 80 miljardi dollarilise varandusega.

Viiendal kohal on Facebooki kaasasutaja ja juhatuse esimees Mark Zuckerberg 78,5 miljardi dollariga.

Viis sihtasutust, kellele Buffett aktsiaid annetas, müüvad tavaliselt aktsiad, et finantseerida oma tegevusi.