Jorma Mattila ehk kasiinokeisrist raamatu kirjutanud Salmi lähikondlane rääkis Iltalehtile, et ärimehe puhul oli tegemist väga värvika mehega.

Oma esimese miljoni teenis Salmi näiteks 60-ndatel pokkerimänguga. Seal edasi õnnestus mehel ennast siduda nii illegaalsete kui ka legaalsete kasiinodega.

1970-ndatel sattusid aga hasartmängud Soomes võimude ja avalikkuse terava pilgu alla ja Salmi pidi korduvalt suuri trahve tasuma. Vanglasse ta aga hoolimata oma tegevusest ei sattunud.

Meest hästi tundnud Mattila sõnutsi oli Salmil hea nina ja iga kord, kui politsei mõnda kohta tungis, oli ta suutnud selle juba tühjaks teha. "Näiteks olid ruleti ja pokkeri lauad viidud teise kohta," rääkis Mattila.

Mehe karjääri kõige suurem pöördepunkt tuli aga 1987. aastal ja sellel oli suur seos Eestiga. Nimelt avas Salmi Helsingi ja Tallinna vahel sõitval Georg Otsal kasiino. 1991. aastal rajas aga Salmi kõige esimese kasiino juba Soome.

Kui Georg Otsal kasiino avamine oli väga suur uudis, siis 1989. aastal sai Salmi millegi veelgi suuremaga hakkama: ta rajas Moskvasse Savoy hotelli esimese kasiino Nõukogude Liidus.

Oma hilisemates intervjuudes on ta meenutanud, et kuidas selline impearialistlik sümbol oli suur uudis Liidus ja ka terves maailmas. Näiteks kirjutasid sellest Lõuna-Ameerika ajalehed ning ka Aasia meedia.

Aastaid hiljem pani Venemaa seadus kasiinoärimehe ärile Moskvas punkti ning ta investeeris hoopis Lääne-Aafrikasse hotelli-, kiirtoidu-ja mänguautomaatide äridesse.

Mehe pere elas viimati teadaolevalt Monacos, kuid perele kuulusid mitu suurt häärberit Soomes.

Salmi suri 70-aastaselt.