Cayetana Fitz-James Stuart ehk Alba hetrsoginna viidi haiglasse südameprobleemiga, mis oli tekkinud peale kõhuviirust. Ta tundus juba paranevat, kui ta viidi teisipäeval koju oma perekonna juurde (kuus last ja 64-aastane abikaasa), seal ta aga suri. Sellest andis avalikkusele teada Sevilla linnapea.

Terve oma eluaja jooksul oli see ekstsenriline ja boheemlaslik naine paljude hispaanlaste jaoks väga kallis.

Tema kolmas ja viimane abielu Alfonso Dieziga sai alguse 2011. aastal ning see lummas kogu riiki. Naise vahe olek ning äärmuslikud kleidid olid legendaarsed.

Hertsoginna oli Briti kuninganna Elizabeth II kauge sugulane, kuid teda peeti isegi üllamaks. Tema käes on maailma rekord aristrokraatilike tiitlite arvu osas. Ta on 7-korde hertsoginna, 19-kordne krahvinna ja 23-kordne markiisitar.

Protokolli järgi ei pidanud ta paavsti ees põlvili laskuma. Osad teadjad arvavad, et tegelikult pidanuks tema ees põlvili langema näiteks Elizabeth II isiklikult, sest hertsoginna oli James II järeltulija ning kuninganna tõusikliku Saxe-Coburg-Gotha liini esindaja.

Raha

Enne oma viimase abielu sõlmimist oli hertsoginna lastel põhjust muretsemiseks, kuid naine tegi otsuse - ta jagas oma vara laste vahel ära ning lasi tulevasel abikaasal kirjutada alla lepingule, millega too loobus õigusest varale.

Tema varanduse väärtuseks peetakse 524 miljonit kuni 3 miljardit naela.

Ta jättis lisaks rahale maha ka hunniku kinnisvara. Lisaks aga ka ajaloolisi ja väärtuslikke dokumente - näiteks Columbuse esimese kaardi Ameerika Ühendriikide kohta. Tal oli ka 20,5 miljonit maksev raamatukogu, kust võib leida Don Quijote esimese kõite aastast 1605 ning perekonna piibli aastast 1429.

Hertsoginnal oli ka üks maailma vägevamaid kunstikollektsioone, kust leiab Rembrandti, Rubensi, Velazquezi and Tiziani töid.

Muide, hertsoginna täisnimi oli Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva. Kilvarid, jätke meelde!