Kohtla-Järve ja Jõhvi kommertsliine teenindava ettevõtte StimReis mõned bussid kõrvaldati hiljutise reidi ajal liinidelt, kuna need olid sõitjatele ilmselgelt eluohtlikud. Ühel juhul olid bussi tagumised parempoolsed vedrud purunenud, tagumine sild aga viltu ja kohe alt ära tulemas. Lisaks leiti veel hulgi muid rikkumisi.

"Bussijuht oli purunenud vedrudest enda sõnul teadlik, kuid müüs siiski südamerahuga sõitjatele pileteid. Buss sai kohe seisma pandud ja politsei vormistas liiklemiskeelu," ütles Põhjarannikule maanteeameti avalike suhete osakonna juht Allan Kasesalu.

Kahel juhul lekkis bussi mootori pihustitest kütust ja see pritsis otse väljalasketorudele. Bussi salong oli sinist suitsu täis ja eksisteeris reaalne süttimise oht.

Firma juht Oleg Zguro põhjendas busside halba tehnilist seisukorda sellega, et nende töös tuleb ette rikkeid, mida nad kõrvaldavad jooksva remondiga. Tema väitel kavatsesid bussijuhid remonti suunduda kohe pärast tipptunni sõitude ärategemist.

Zguro kinnitas, et nii tema ettevõtte kui ka teisi kommertsliine teenindavate firmade bussid on toodetud umbkaudu ühel ajal ning need ei ole sugugi vanad. "Need ei ole vanemad kui 10 aastat, lihtsalt neil on väga suur läbisõit, kuna linna hajususe tõttu on liinid üsna pikad. Ent me remondime busse kogu aeg," märkis ta.