Läänemaa omavalitsusjuhid saatsid Swedbanki peadirektorile Priit Perensile protestikirja seoses panga otsusega muuta oma ainus Läänemaal asuv kontor sularahavabaks ja avaldasid ühtlasi pahameelt Lääne-Eesti regiooni direktori Egon Jekabsoni väljaütlemiste üle maakonnalehes Lääne Elu. Pank reageeris sellele kirjaga, milles vabandas Jekabsoni ebaõnnestunud meediaesinemise pärast.

„Swedbanki vabandus on kindlasti mingi märk suurima kommertspanga mingistki enesekriitikavõimest. Avalik võim on Lääne maakonnas kasutanud pikki aastaid Swedbanki vahendeid, oleks neilt eeldanud lihtsalt avatumat suhtlemist,“ ütles Karilaid Ärilehele.

Karilaid lisas, et kui panga avalike suhete juht on Läänemaa omavalitsusjuhtidele juba vastanud, siis Priit Perens ise pole olukorda veel kommenteerinud.

„Tunnistan, et protestikiri on paremale suhtlemisele positiivset mõju avaldanud. Täna on lootust, et Swedbanki esindaja tuleb Haapsalu volikogu istungile tekkinud probleemiasetusest kõnelema. Selle nädala lõpuks loodame teemale joone alla tõmmata. Veel üleeile välistati oma esinemist Haapsalu volikogu istungil,“ rääkis Karilaid.

Volikogu esimees märkis, et läänemaalased saavad Swedbanki konkurendilt SEB pangalt mitmekesisemat finantsteenust.

„Eks Swedbanki suhtluspoliitika oli neile samuti õppetunniks. Konkurendid kindlasti sellest juhtumist võitsid. Läänlased osundasid selle juhtumiga ka riigikogu tegemata tööle - kommertspangad saavad tegutseda liiga vabalt ja teenustele tõsiseltvõetavaid miinimumstandardeid pole kehtestatud,“ ütles Karilaid.