Susi sõnul on Parex Banka huvi osta kool koos hariduse, võlgade ja üliõpilastega, osakondade ja töötajatega, kirjutas Eesti Päevaleht. Ta lisas, et Parex Banka delegatsioon teeb reede õhtuks otsuse, et kohus saaks selle esmaspäeval üle vaadata.

Concordia Akadeemilise Ühisuse esimees Hagi Šein tunnistas kooli avatust kõigile jätkuvõimalustele, kuna elektri ja osaliselt ka kütteta toimuv õppetöö peab lõppema. “Kõnelused jätkuvad ka Audentesega, nii et vaatleme mõlemaid ja usume, et lahendus saabub esmaspäevaks,” lisas ta.

Susi rääkis kolmapäeval tudengitele, et Parex Banka on praegu parim võimalus kooli säilimiseks tervikuna. “Teil on palju küsimusi ja te tahate palju garantiisid,” ütles ta tudengitele. “Kui Parex Banka meid ostab, otsustab uus omanik Concordia saatuse üle iseseisvalt. Samas oleks ebaloogiline osta institutsioon, et see laiali ajada.”

Rohkem Susi Läti panga plaane avaldada ei soovinud.

Reedeks peab olukorrale ülikoolis andma hinnangu kooli ajutine pankrotihaldur Toomas Saarma. Esmaspäeval peetakse Harju maakohtus Concordia Varahalduse OÜ pankrotiistung.