Praeguseks on esimesed oma arendustest ja ka nende rajamiseks võetud laenudest kasvõi omahinna piiril tehtud müügiga lahti saanud, teistel on aga kas lõpuni valmis või siis halvemal juhul mingisuguses ehitusjärgus vara enamjaolt kivina kaelas, mitmel puhul aga juba ka pankrotivarana võõrandatud, kirjutab Äripäev.


Üks selline, alanud kriisile vaatamata siiski kiiresti välja müüdud kinnisvaraarendus on 2008. aastal YITi rajatud 95 korteriga maja Tallinnas Mustamäel asuv Kadaka tee 137. Juba sama aasta teises pooles müük pidurdus, ega aidanud sellele hoogu sisse anda ka enam arendajate korduvad, kuid siiski veel mõõdukad hinnalangetused. Projekti ähvardas masu hammaste vahele jäämine, müügi võis päästa veel vaid selge ja radikaalne otsus.


Majas Kadaka tee 137 oli eelmise aasta alguseks müüdud 45% korteritest, kui märtsis otsustas YIT langetada alles jäänud korterite hindu esialgse n-ö letihinnaga võrreldes 40–50%.


Kortereid müünud OÜ Kinnisvaraekspert Tallinn maakler Kalle Läll kinnitas, et hinnakärbe avaldas ostjatele mõju – mullu aprillist jaanipäevani ehk umbes kahe ja poole kuu jooksul müüdi maha 30 korterit – kolmandik kogu allesjäänud mahust.