Sampo Eesti omanik Soomes Sampo Oyj müüs Ifile kogu varakindlustustegevuse ning ühtlasi omandas hiigeltehingu käigus 38protsendilise osaluse Ifis. Laienenud Ifi aktsionäride ring suurendab kontserni bilansimahtu pea 5 mld krooni suuruse sissemaksega.

Sampo Eesti Varakindlustuse juhatuse esimehe Olavi Laido sõnul muudab see Eesti klientidele kindlustusseltsi turvalisemaks. “Ka uus ärinimi annab mõista, et kuulume veelgi suuremasse ja tugevamasse korporatsiooni, kust loodame edaspidi saada uusi tooteid Eesti turule,” sõnas Laido.

Tulenevalt Sampo ja Ifi vahelisest lepingust peab If Eesti Kindlustus kasutama selle aasta lõpuni veel Sampo kaubamärki. “Kindlustuse peamaja ega ligi 30 esindust ja müügipunkti üle Eesti oma fassaadil nime ei muuda,” kinnitas Laido.

Samuti jääb internetis kasutusele Sampo, küll aga tuleb pärast nimevahetust kasutusele ka aadress www.if.ee, mis suunab külastaja ümber Sampo kodulehele.

Kuigi uuest aastast ei ole varakindlustusel enam Sampo panga ja elukindlustusega ühist strateegiat, kinnitas Laido, et jätkub siiski koostöö Sampo kaubamärki kandvate ettevõtetega.

Sampo Elukindlustuse turundusjuhi Hele Leppiku sõnul ei mõjuta varakindlustuse nimemuutus ja üleminek Ifile nende edasisi plaane. “Meil on küll palju ühiseid kliente, kuid oleme siiski rohkem seotud pangaga, sest pakume ühelt poolt kindlustuskaitset ja teisalt erinevaid säästmisvõimalusi.”