Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on uue tööstuspargi rajamine Suur-Sõjamäe tänavale ka Tallinna teise abipaketi üheks oluliseks tegevuseks ja meetmeks.

„Tallinna linn on juba loonud tootmisettevõtetele kaks tööstusparki, kus on välja ehitatud tehniline infrastruktuur ning enamik kinnistuid on tootmisettevõtetele müüdud või on kinnistutele seatud hoonestusõigus. Möödunud aastal kehtestas linnavalitsus detailplaneeringu ka kolmanda, 6,4 hektarit suuruse, tööstuspargi rajamiseks aadressil Suur-Sõjamäe tn 29b,“ tõdes Võrk.

Suur-Sõjamäe tööstuspargis on 16 kinnistut suurusega 2500−5100 ruutmeetrit, mis võimaldab Eestis tegutsevatel tootmisettevõtetel laieneda ning rajada uusi tootmisettevõtteid. Kruntidele planeeritakse ehitada kuni neljakorruselised äri- ja tootmishooned.

AS Tallinna Tööstuspargid on korraldanud riigihanke kinnistule infrastruktuuri rajava, avalikult kasutatavate teede, üldkasutatava haljastuse ja tänavavalgustuse, sadeveekanalisatsiooni ja kinnistutega piirneva parkla väljaehitaja leidmiseks. Töövõtuleping nimetatud tööde teostamiseks sõlmiti 4. veebruaril 2011.

„Tööstuspargi valmimine Suur-Sõjamäele aitab kaasa ligikaudu 1200 uue töökoha loomisele,“ märkis Võrk. „Juba toimivates Tondiraba ja Betooni tööstusparkides tegutsevad ettevõtted annavad tööd 1360 inimesele ja neisse tööstusparkidesse on lisandumas veel kuus ettevõtet.“

Tallinna Linnavalitsus otsustas eelmisel nädalal suurendada AS Tallinna Tööstuspargid aktsiakapitali 65 000 euro võrra, andes mitterahalise sissemaksena ettevõttele üle Lasnamäel paikneva kinnistu. Linnavalitsus otsustas anda ettevõtluse edendamise eesmärgil AS-ile Tallinna Tööstuspargid üle Lasnamäe linnaosas asuva tootmismaa sihtotstarbega Suur-Sõjamäe tn 29b kinnisasja pindalaga 63 991 ruutmeetrit. Selle tulemusena kasvab ettevõtte aktsiakapital 2 881 200 eurolt 2 946 200 euroni.