Briti rahandusminister George Osborne ja haridusminister Michael Gove andsid teada, et 500 000 naela on ette nähtud õpetajate koolitamiseks, kes hakkaks lastele õpetama äppide ja veebilehtede valmistamist. Oma panuse annab ka Google, kes pumpab omalt poolt ettevõtmisesse veel 120 000 naela. Reedel sai projekt ametliku kinnituse, kui Yorki Hertsog prints Andrew kõige esimese kuningliku perekonna liikmena kirjutas projekti raames paar rida koodi.

Jõupingutused peaksid tulemusi andma septembriks, kui programmeerimisest saab Suurbritannias alates viieaastaseks saamisest kõigi õpilaste õppekava osa.

Programm pandi kokku koostöös õpetajate ja ekspertidega, panuse andsid ka Microsoft, Google ja mitu erinevat arvutimängude tootjat.

Programmiga tutvust tehes ütles prints Andrew, et idee programmeerimisest on kindlasti inspireeriv. „Ma olen õppinud midagi [veebis] ehitama kõigest 15 minutiga – see on tegelikult päris vahva,“ ütles ta.

„Paljud noored peavad kooli erinevatel põhjustel raskeks, aga see on miski, mis minu meelest inspireeriks neid kasutama oma võimeid.“

Esialgseil andmeil läheb õpetajate koolitamine ja vajaliku tehnika hankimine maksma rohkem kui 3 miljonit naela. Microsoft, Google, IBM ja Facebook aga lubavad pakkuda kuni 25 000 naela suurusi stipendiume neile, kes tahavad uuenduslikeks arvutiõpetajateks õppida.