Arvutikasutajate seas aina enam populaarsust koguvad pisikesed sülearvutid hirmutavad mõnesid suuremaid tootjaid, kuna viivad oma odava hinnaga arvutivalmistajate kasumi alla, kirjutas The New York Times.

Uued arvutid eesotsas Asus Eee´ga on küll väikese võimsuse ja mäluga, kuid peamiste ülesannete, internetis surfamise ja e-kirjade lugemisega, saavad need suurepäraselt hakkama. Trumbiks on netbookide juures aga hind, mis Ameerika Ühendriikides on umbes 300 dollarit (umbes 3000 krooni).

Arvutitööstuse analüüsijate sõnul võivad uued madalahinnalised arvutid ohustada suuri tootjaid nagu Hewlett-Packard või Dell, kuna viimased on panustanud ettevõtte arendamisel teadmisele, et ostjad soovivad järjest võimsamaid ning paremini varustatud arvuteid. Uued netbookid on aga tõestanud vastupidist ning võivad lähiajal haugata korraliku osa arvutigigantide kasumist.

Osad suurtootjad nagu HP on läinud trendiga kaasa ning välja töötanud oma väikese ja odava sülearvuti, samas leidub ka loobujaid eesotsas maailma kümne suurema arvutitootja hulka kuuluva Fujitsuga.