Tradehouse OÜ uus tegevjuht Terje Eichelmann ütles, et fokuseerib tegevjuhina oma tähelepanu kolmele sambale - kasv, innovatsioon ja keskkonnaalane jätkusuutlikkus.

„Peale sellist aastat nagu 2020 on selge, et peame vaatama laiemat pilti ja leidma endale väljundid välisturgudel, et tugevdada veel enam meie edulugu ning seda läbi eelmainitud kolme fookuse Järgmine aasta on meid ees ootamas uued ja põnevad väljakutsed, eeskätt ka minule endale ning usun, et need toovad välja Tradehouse´i tõelise potentsiaali ilumaailma suunanäitajana. Minu eesmärk on läbi arengu ja innovatsiooni näha ning pakkuda muutust mitte ainult meie meeskonnale, vaid ka partneritele ja tarbijatele meie ümber. Meie missiooniks on suurendada inimeste enesekindlamat minapilti läbi kvaliteetse ja mitmekülgse tootevaliku ning läbimõeldud kontseptsiooni, aidates välja tuua iga inimese sära ja loomupärane tugevus. Piiriülesed võimalused on soodsamad kui eales varem ja peatselt lansseeritavate IT-lahendustega oleme kindlasti arvestatavaks konkurendiks meie lähiturgudel."

Eichelmann võttis tegevjuhi kohustused üle koroonakriist alates seni ajutiselt tegevjuhi ülesandeid täitnud Tradehouse OÜ asutaja Avo Kivimaa käest.

„Ettevõte on üsna lühikese perioodi jooksul jõudnud taaskord arengus uude faasi, mis nõudis kogemustega juhti, kes suudaks tundmatutes vetes meie äri ja personali tüürida edukate tulemusteni. Terje oli tegevjuhi kohale juhtkonna ükshäälne valik - empaatia, selge visiooni ning enesekindlusega jättis ta meile õige tunde juba esimesel kohtumisel, lisaks on ta ennast tõestanud erinevates rahvusvahelistes ettevõtetes ning omab kogemustepagasit, mida näeme vajalikuna eesootava faasi läbimiseks. Usun, et tema kogemused ja isiksus on just see, et teha meie arengus järgmine suur samm - laieneda üle piiri," ütles Kivimaa.

Terje Eichelmann on lõpetanud Executive MBA, Strategic Management MBA programmi EBS-s ning töötanud aastaid rahvusvahelises ettevõtluses. Alates 2017. aasta sügisest on ta vastutanud PKC Grupi Euroopa ja Lõuna-Ameerika (EUSA) toodete hinnastamise eest ning hallanud ligi 40 liikmelist inseneeria osakonda üle EUSA regiooni. Eichelmann on juhtinud mitmeid märgilise tähtsuse ja suurusega äriarendusprojekte nii puidu-, mööbli-, elektroonika- kui autotööstussektoris, mille raames on viidud ärisuunad erinevatele kontinentidele.

2002. aastal asutatud Tradehouse OÜ on Eesti suurim professionaalsete ilutoodete maaletooja ja edasimüüja. Ettevõte turustab professionaalseid juuksehooldusvahendeid, kosmeetikat, tarvikuid ja salongisisustust juuksuri- ja ilusalongidele, samuti on avatud tavatarbijatele suunatud jaekauplused. Tradehouse'i kaubavalikus on ligi 600 brändi ja enam kui 100 000 müügiartiklit. Tradehouse'i mullune käive oli ligi 17 miljonit eurot, ettevõte annab tööd enam kui 120 inimesele.

BaltCap ostab suurosaluse

Täna tuli ka teade, et BaltCap Growth Fund (BGF) investeerib Tradehouse'i, toetamaks ettevõtte edasist kasvu ja rahvusvahelist laienemist. BaltCap omandab enamusosaluse, ettevõtte asutajad Avo ja Angela Kivimaa säilitavad vähemusosaluse ning jätkavad ettevõtte nõukogu liikmetena.

„Üks meie juhtiv idee Tradehouse'i rajajatena on alati olnud ehitada tulevikku, luua kliendikeskset iluteenuste äri, mis liigub veidi ajast ees. Koostöö BaltCapiga annab võimaluse jätkata Tradehouse´i kujundamist tulevikku suunatud ettevõttena," ütles asutaja Avo Kivimaa.

"BaltCapi kogemus e-kaubanduse valdkonnas, rahvusvaheline koostööplatvorm esindustega üle kogu Uue Põhjala ning nende laiapõhjaline nõustajate võrgustik on kombinatsioon, mis kindlustab Tradehouse´i edasist arengut," lisas Kivimaa.

BaltCapi investeeringute juht Sten Sonts lausus tehingut kommenteerides: „Oleme põnevil, et saame ettevõtte edasisele kasvule kaasa aidata ja täname Tradehouse'i asutajaid usalduse eest. Avo ja Angela Kivimaa on rajanud unikaalse ja hästitoimiva ökosüsteemi ilumaailmas. Tradehouse'i ärimudel on väga edukas ning see on tõestanud oma vastupidavust ka Covid-19 kriisi kontekstis, mil ettevõte kasvas jõudsalt edasi tänu e-poe müügile," ütles Sonts.

"BaltCapi meeskond on valmis toetama Tradehouse´i plaani e-kaubanduse segmendi laiendamiseks ja ettevõtte jõudmist uutele turgudele," lisas Sonts.

Tradehouse'i nõustasid tehingus PWC ning PWC Legal, BaltCapi nõustasid Opinio Finance ja Ellex Raidla. Osapooled ei avalikusta tehingu väärtust.