Maapiirkonnad ja väiksemad linnad on seni olnud peamiselt tarbijate ühistute pärusmaaks, kuid viimase aasta-paari jooksul on need üles leidnud ka turu suuremad tegijad, nagu näiteks Kesko ja Selver. Väiksemates piirkondades on olemas küll Säästumarketid, kuid sealne piiratud kaubavalik ei ole see, mida paljud inimesed ootavad, kirjutab Postimees.

Lääne- ja Ida-Virumaa kaubanduse valitseja OG Elektra juhi Oleg Grossi sõnul on imekspandav, et suuremad ketid ei ole seni näiteks Lõuna-Eestisse jõudnud, sest seal on juba mõnda aega olemas nii piisavalt inimesi kui ka ostujõudu. “Näiteks T-Market oleks võinud juba ammu sinna minna,” märkis ta.

A-Selveri juhi Ain Taube sõnul on neil väljaspool Tallinna praegu käimas mitmed projektid — kevadel loodetakse pood avada Jõhvis, eelmisel nädalal alustas tegevust Valga pood ning sihikule on võetud ka Põlva ja Keila. Samuti on uusi poode tulemas Tartusse. Varasemast on Selverid juba Rakveres, Viljandis, Võrus ja Saaremaal.

Oma huvi teiste piirkondade vastu on tunnistanud ka Kesko ja Rimi liitumisel tekkinud Rimi Balticu kontsern, mis koondab endas varasemaid Rimisid ja Citymarketeid ning Säästumarketi ketti.

VP Marketi pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul on nemadki sihiks võtnud just Ida-Virumaa ja Lõuna-Eesti, kuhu tahetakse lisaks T-Marketitele ehitada ka Maxima supermarketeid.

“Kui esialgu plaanisime rajada kauplused sinna, kus leidus ostjaid vähemalt 10 000, siis teisel etapil tahame avada odavpoed ka kohtades, kus ostjaskond küünib üle viie tuhande,” rääkis ta.