„Tallinna halduskohus rahuldas Polar Tekstiili kaebuse ning tühistas Lääne maksu- ja tollikeskuse 31. detsembri 2009 maksuotsuse,” ütles Tallinna kohtumaja pressiesindaja Anneli Vilu.

Vilu lisas, et tegemist on jõustumata otsusega, otsuse võib edasi kaevata 15. oktoobrini.

Polar Tekstiil on Haapsalu Nurme vabrikuga seotud ettevõte, mis tegeleb rõivaste hulgi– ja jaemüügi ning pealisrõivaste tootmisega. Eesti suurima maksuvõlaga firma Polar Tekstiili maksuvõlg on Krediidiinfo andmeil ligi 5,5 ja intressivõlg 5,9 miljonit eurot. See on Eesti suurim maksuvõlg.

Maksuvõlg tõusis üles pärast maksu- ja tolliameti revisjoni, mis oli 2006. aasta lõpust 2009. aasta lõpuni. Revisjoniga tehtud maksuotsusega ei olnud Polar Tekstiil nõus ja esitas 2010. aasta alguses kohtule kaebuse maksuotsuse tühistamiseks.

Teine Nurme vabrikuga seotud ettevõte PVMP–Elektika, endise nimega PVMR–Ex, on kriminaaluurimise all. Ühe korra on asja arutanud ka juba riigikohus, kui vaieldi ettevõtte vara arestimise üle.

Prokuratuur kahtlustab PVMP–Exi ligi nelja miljoni euro suuruses käibemaksupettuses.

PVMP–Eklektika omanikuks sai tänavu veebruaris vabadusvõitleja Robert Vill, kes on ka ainus juhatuse liige, kirjutab Lääne Elu.