Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) on Rakvere Targale Majale ehk Sihtasutusele Virumaa Kompetentsikeskus (VKK) toetust andnud kolm korda, kokku 3,3 miljonit eurot. Omaosalusega kokku ligi 5 miljoni euro eest ehitatud Targast Majast pidi saama üle-eestiline fenomen, piirkondliku ettevõtluse, hariduse ja tehnoloogilise arengu kujundaja ja eestvedaja. Avamispidustustel 2015. aasta sügisel oli kohal mitu ministrit. Kahele korrusele kolis ka Rakvere linnavalitsus.

Eelmise aasta sügisel teatas EAS, et nende audit tuvastas Targa Maja kompetentsikeskuses ränki vigu, ja lubas seetõttu 300 000 eurot tagasi nõuda. Samal ajal alustas politsei kriminaaluurimist kelmuse ja riigihangete seaduse rikkumise alusel, sest audit leidis, et ehitamisajal oli esitatud fiktiivseid arveid, tehtud tagasioste või antud töid teha näiteks nõukogu liikme firmale. „Audit viitab teadlikult suurema toetussumma väljapetmisele,” ütles EAS-i toonane juht Hanno Tomberg 2016. aasta septembris.

EAS hakkaski paarisajatuhandest tagasinõuet ette valmistama, kuid kahtlused püsisid: kuigi kompetentsikeskuse juhid said esitada auditi ränkadele süüdistustele vastulauseid, ei veennud need ametnikke. Eelmise aasta lõpuks oli EAS-il tekkinud tõsine kahtlus ka selles, kas lubatud kompetentsikeskus üldse reaalselt tegutseb. Tõeliselt lõid ohutuled toetusraha sihipärase kasutamise pärast põlema siis, kui keskus esitas enda tegevuse lõpetamiseks pankrotiavalduse.