Eesti Panga nõukogu esimees Mart Sõrg kinnitas Postimehele, et teeb ülejärgmise nädala istungil ettepaneku preemia maksmiseks ka keskpanga nõukogu liikmetele, sealhulgas iseendale. Panga aastased töötulemused on preemia väärilised, lisas ta.

Panganõukogu liikmed Ants Järvesaar, Kalev Kukk, Mati Meos, Hindrek Meri, Mihkel Pärnoja, Jüri Sepp ja Erik Terk saavad Sõra otsuse korral preemiat 10.000 krooni, mis on nõukogu liikme ühe kuu hüvitis.

Sõra preemia on samal alusel 40 protsenti Vahur Krafti kuupalgast ehk umbes 16.000 krooni.

Eesti Pank kulutab detsembris töötajatele jõulupreemia maksmiseks kokku kaks miljonit krooni, mis on keskpanga ühe kuu palgafondi suurus.

Erinevalt preemiana kuupalga välja võtvaile Eesti Panga töötajatele lepib Tallinna linnapea Tõnis Palts sarnaselt teiste pealinna ametiasutuste teenistujatega vaid 3000kroonise jõulupreemiaga.

Enamik ministeeriume on loobunud jõulupreemia või jõulutoetuse nime all aasta lõpus raha jagamisest, vaid maksavad selle asemel tulemuspalka. Erandiks on kaitseministeerium, mis maksab juba kolmandat aastat palgafondi aastalõpu ülejäägi jõulupreemiatena välja. Preemiasumma on kaitseministeeriumis kõigile ühesugune, esialgsetel andmetel umbes 4000 krooni. Sotsiaalministeeriumi töötajate jõulupreemia suurus on 20 protsenti põhipalgast, preemia maksmiseks kulub 200.000 krooni.