Viasat Baltikumi tegevjuht Yggers Mortensen ütles BNS-ile, et MTG jaamu Star FM ja Power Hit Radio opereeriva Mediainvest Holdingu majandustulemus tänavu tõenäoliselt positiivne ei tule, mis on tingitud eelkõige investeeringutest alles käivitatud Power Hit Radiosse.

Kuna Mediainvest Holdingu omanik on börsiettevõte, pole konkreetseid majandustulemuste prognoose võimalik avaldada, märkis Mortensen.

Mullu sai Mediainvest Holding 2,98 miljoni kroonise käibe juures 4,29 miljonit krooni kahjumit, toona tegutses siinsel ringhäälinguturul vaid üks MTG raadiojaam.

Hiljuti lahkus ametist Mediainvest Holdingu tegevdirektor Indrek Tappo ning ametisse naasis varasem juht Sven Nuutmann.

Mortensen ei soovinud Tappo lahkumist kommenteerida. Ta märkis vaid, et Tappo lahkumine toimus poolte vastastikusel kokkuleppel.

Mortenseni kinnitusel on tänavune aasta vastanud igati Mediainvest Holdingu omanike ootustele ning järgmise aasta tulemused peaksid raadiojaamadel olema tunduvalt paremad ja Mediainvest ootab tegevusest juba kasumit.

AS-i Trio LSL nõukogu esimees Rein Lang ütles BNS-ile, et ettevõte tuleb tänavu heal juhul ots-otsaga kokku ja seda tänu eelkõige Trio projektidele "uues meedias".

Mullu oli Trio LSL-i kahjum 23,7 miljoni kroonise käibe juures kaks miljonit krooni, mille katteks kasutas ettevõte Langi sõnul suurema osa eelmiste aastate jaotamata kasumit.

"Olukorras, kus riik on otsustavalt asunud toetama riiklikku ringhäälingut erameedia vastu, andes neile praktiliselt piiramatut äritoetust, muutub järjest küsitavamaks eraõiguslikul alusel raadio- ja televisioonitegevus üldse," märkis Lang.

Langi sõnul on keeruline täpselt hinnata, milliste jaamade saldo on positiivne või negatiivne, kuna Trio LSL majandab oma raadiojaamu kogumis.

"Selge on muidugi, et Raadio Kuku on meie kõige kallim jaam," lausus Lang.

Kuid Kuku toodab uudiseid ka raadiojaamadele Eeva ja Elmar ning seetõttu pole Langi sõnul võimalik üheselt väita, et Kuku oleks suures kahjumis ja muusikajaamad kasumis.

Viies raadiojaamas - Sky Plus, Sky Radio, Russkoje Radio, Radio Eesti ja Energy FM - reklaami müüva Sky Media müügijuht Heiki Abel prognoosis ettevõtte tänavuseks müügitulemuseks 23 miljonit krooni.

Eesti raadioreklaami turu kogumahuks prognoosis Abel sarnaselt mullusega hinnanguliselt 65-70 miljonit krooni.

Abeli sõnul on Sky Plus, Sky Radio ja Russkoe Radio oma formaadis kuulatavaimad jaamad Eestis ja teenivad kasumit, Raadio Eesti ja Energy FM vajavad oma nooruse ja väikese leviala tõttu veel Sky Media toetust.

"Loen reaalseks kõigi selle aasta eesmärkide täitumist - liiderjaamade reitingute tõus, positiivsed muudatused Raadio Eestis, Energy FM turule toomine ja kahjumi puudumine," märkis Abel.

Sarnaselt Langile avaldas ka Sky Media müügijuht rahulolematust olukorra suhtes, kus riigiringhäälingu finantseerimine toimub kahest allikast.

"Erajaamad peavad suutma toota konkurentsivõimelist programmi vaid reklaamirahadega," lausus Abel. "Kui sellele lisada ühe omaniku - riigi - paremad võimalused piiratud ressursside-sageduste ja litsentside taotlemisel, siis kommentaarid on liigsed."

Mingeid plaane näiteks raadiojaamade arvu suurendamiseks Mediainvest Holdingul praegu pole, kuid Mortenseni hinnangul ei saa vastava võimaluse korral uute jaamade avamist siiski välistada.

Samuti jälgib Mediainvest Holding pidevalt võimalusi laiendamaks praegu vaid Tallinnat ja linna lähiümbrust hõlmava Power Hit Radio leviala, kuid see eeldab sageduste vabanemist soovitavates laienemispiirkondades.

Langi sõnul ei ole ka Trio LSL-il järgmisel aastal oma raadioringhäälingualases tegevuses suuri muudatusi kavas ning samaks peaks jääma nii jaamade struktuurid kui ka formaadid.

Samuti praeguste jaamadega jätkav Sky Media ootab Abeli sõnul järgmisel aastal reklaamituru 4,5-8 protsendilist kasvu ning sellega seoses ka aasta lõpetamist kasumiga, mida on võimalik kasutada uutesse tehnilistesse lahendustesse investeerimiseks.