Reedel saatsid panga analüütikud klientidele kirja, kus teatasid Grexitile panustamise eemaldamisest oma strateegiast ning ka põhjendasid muutust. Varasem ennustus, et Kreeka lahkub kolme aasta jooksul ühisraha alast ei kehti enam, sest nii Ateenas kui ka kreeditoride seas on poliitiline foon muutunud.

Panga hinnangul vähendab juulis jõustunud uus Kreeka valimisseadus märkimisväärselt riski, et riiki valitseb vaid üks partei, kes otsustab ühepoolselt ühisrahast loobuda. Kestev migratsioonikriis ja poliitiline ebastabiilsus naaberriigis Türgis suurendavad omakorda Kreeka võimalusi paremaid tingimusi kaubelda.

"Üldiselt arvame, et poliitiline foon Kreekas ja ka mujal Euroopas on kasvavalt muutunud palju vastupidavamaks ekstreemsetele sündmustele kui varem," märkisid analüütikud.

Citi peaökonomist William Buiter lõi muu hulgas sõna "Grexit" kirjeldamaks Kreeka lahkumist euroalast. Ta tegi selle ettekuulutuse 2012. aasta alguses, ühel hetkel koguni pakkudes Kreeka ühisrahast loobumise täpseks kuupäevaks 1. jaanuari 2013. Grexiti panusest loobumise kirja autorite seas Buiterit enam märgitud ei ole.