Kui Tivoli tuur niipea pealinna ei põika, siis Veerev Wonderland on juba kohale jõudnud. Eile avati see osalt AS Pärnu Rannapargile ja osalt poolakatele kuuluvate atraktsioonidega rändpark Tallinna lauluväljakul, kirjutab Postimees.

ASi Pärnu Rannapark juhataja Margus Kaasik ütles, et lõbustuspark on lauluväljakul lahti pühapäevani. Teist korda tuleb Wonderland Tallinna 21.–24. juulini. Kaasiku sõnul pakub lõbustuspark lisaks tavapärastele atraktsioonidele ka kõige madalama piletihinnaga tsirkuseetendusi.

Kaasik kurtis, et Tivoli tuuri korraldav Lauri Viikna on hakanud oma kava mitmes Eesti paigas nii ringi tõstma, et kahe firma lõbustuspargid sattuksid samasse kohta üksteise järel.

Nii oleks peaaegu juhtunud, et Wonderland oleks saabunud tagasi pealinna augusti lõpus samal päeval ja samasse kohta Saku suurhalli juures, kus Tivoli oma kava lõpetab.

Viikna ütles, et tal pole kohustust oma kava teistega läbi arutada. “Nad pole minuga ühendust võtnud, et aegu kooskõlastada,” märkis ta. “See süüdistus on naeruväärne.”

Viikna lisas, et konkurente ta tõsiselt ei võta, sest peab nende tegutsemist enese töö kehvaks kopeerimiseks. “Nad pole suutnud midagi uut teha,” kritiseeris Viikna.

Viikna ütles, et Tivoli tuur on Tallinnas sel suvel esimest korda avatud samuti lauluväljakul — Õllesummeri ajal 6.–10. juulini, kus ei esitata täiskava, vaid on väljas ainult karussellid. Teist korda jõuab tuur pealinna 24.–28. augustil, otse enne kooliaasta algust.

Viikna sõnul on tuurile jõudmas ka üks täiesti uus, vabalangemise põhimõttel töötav atraktsioon, mis on küll ostetud, kuid mille valmimine tehases venib.