Turismi kõrghooajal ehk kolmel suvekuul kasutas majutusettevõtete teenuseid 553 000 välisturisti. Mulluste suvekuudega võrreldes vähenes turistide arv juunis (11%) ning juulis ja augustis jäi eelmise aasta tasemele.

Juuli algul toimunud Eesti kultuuri tähtsündmus, laulu- ja tantsupidu ning augusti algul toimunud Madonna kontsert meelitasid kohale rohkelt turiste meie naaberriikidest. Nii juulis kui ka augustis kasutas majutusettevõtete teenuseid rohkem Soome turiste kui eelmise aasta samal ajal. Venemaa turistide arv oli kõigil suvekuudel suurem kui eelmisel suvel. Läti turiste peatus majutusettevõtetes augustis 47 protsenti rohkem kui juulis ja ligi veerandi võrra enam kui eelmise aasta augustis.

Tavapäraselt jäi enamik välisturistidest Tallinnasse. Pealinna majutusettevõtetes peatus suvel kaks kolmandikku välisturistidest ja eelmise aastaga võrreldes suurenes Tallinna osatähtsus kahe protsendipunkti võrra.

Eesti elanikud kasutasid majutusettevõte teenuseid suvekuudel vähem kui aasta tagasi. Majutusettevõtetes peatus 272 000 Eesti elanikku ehk 72 000 turisti vähem kui eelmise aasta suvel. Majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistidest 62 protsenti oli puhkusereisil ja 20 protsenti tööreisil.

Augustis oli külastajatele avatud 970 majutusettevõtet 19 900 toa ja 45 200 voodikohaga. Täidetud oli 45 protsenti tubadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 421 krooni ehk 11 protsenti vähem kui eelmise aasta augustis. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (keskmiselt 503 krooni), kuid ka pealinnas oli ööbimine eelmise aasta augustiga võrreldes keskmiselt 80 krooni odavam.