Rolexi ja Omega kellade nõudlus vähenes pea igal olulisel turul, kirjutab Bloomberg.

Šveitsi kellatööstuse föderatsioon teatas, et Šveitsi kellasid eksporditi 1,68 miljardi frangi eest. Analüütikud ootasid tagasihoidlikumat müügi vähenemist. Näiteks Berenbergi analüütik Zuzanna Pusz ütles, et langus tuli oodatust suurem ja asi on tegelikult veel hullem, sest juba mullu oktoober oli väga nõrk kuu.

Šveitsi kellatööstuse ekspordile on praegune langus kahe aastakümne pikim. Läbi on kuldajad kui rikkad hiinlased ostsid aina enam Šveitsi kellasid. Vacheron Constantini kaubamärgi omanik Richemont teatas läinud nädalal ametiühingutele, et nad plaanivad koondada 200 töötajat.

Nüüd tundub, et mistahes olukorra paranemine on lükkunud kuhugi kaugusesse, arvas Exane BNP Paribasi analüütik Luca Solca.

Oktoobris oli müügiareng 15 tähtsamast turust 13 negatiivne. Kui septembris kukkus suurimale turule Hongkongi müük 40 protsenti, siis oktoobris oli müügilangus väiksem – 22 protsenti. USAsse eksport vähenes 17 protsenti. Et Ühendkuningriigi nael odavnes, kasvas sinna eksport üheksa protsenti. Suurbritanniasse on juba neljandat kuud müüdud mullusest rohkem Šveitsi ajanäitajaid. Ka Hiina müük on paranenud neljandat kuud, oktoobris kasvas seal müük 2,8 protsenti.

Ka keskmine ekspordihind on vähenenud.