Praeguseks pole selgelt kinnitatud, et vähemalt nelja Euroopa riigi ja Canberra juurdluse keskmes on Šveitsi suuruselt teine pank Credit Suisse. Väidetavalt hõlmab juurdlus endas sadu kahtlusaluseid, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Pank kinnitas, et kohalikud võimud külastasid nende kontoreid Londonis, Pariisis ja Amsterdamis, et arutada "klientide maksuasju".

Hollandi prokuratuuri arvates peitsid kümned inimesed miljoneid eurosid maksupettusest ja rahapesust saadud tulu. Neljapäeval arestiti "ühe Šveitsi panga" andmeid, lisas prokuratuur panga nime nimetamata.

Sarnased operatsioonid toimusid Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal ja Austraalias. Kõik keskendusid klientidele, "kes olid pannud oma raha samasse Šveitsi panka", lisas Hollandi prokuratuur.

Kaks inimest peeti oma hoiuste deklareerimata jätmise tõttu kinni ja veel kaks kahtlusalust kuulati üle, lisas prokuratuur. Haagis ja veel kolmes piirkonnas arestiti "rajatisi, ehteid, kalleid maale ja üks kuldkang", lisati teates.