Laenukahjumite eraldisi tegi Swedbank 938 krooni, SEB 237 miljonit krooni ning Nordea 9,36 miljonit krooni.

Nordea tulemused on nii head, et pank võib nimetada ennast juba kolmandaks pangaks Eestis. Seni on seda kohta hoidnud Sampo.

"Nordea Pank on viimaste aastatega kasvanud väikesest laenupangast suureks kodupangaks ja jõudnud Eesti pangandusturul kolme suurema hulka. Ettevõtte tulud on suurenenud nii laenu, kaartide kui ka säästu- ja investeerimistoodete osas. Väljastatud pangakaartide arv on aastaga kasvanud viiendiku võrra, klientide arv on suurenenud kolmandiku võrra," ütles Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft panga teates.

SEB Panga juhatuse esimehe kohusetäitja Riho Unt nendib, et eelmise aasta teisel poolel hoo sisse saanud positiivseid arenguid on üha enam märgata ka väga erinevates ametlikes statistilistes andmetes.

"Positiivsed arengud majanduses peegelduvad ka SEB majandustulemustes – esimese kvartali laenukahjumite eraldised olid ligi poole väiksemad kui eelmise aasta viimases kvartalis," sõnas ta.

"Vahepealsest mõõnaperioodist on üle saamas eluasemelaenude turg, ettevõtete poolel on laenunõudlus esimesena taastunud ekspordisektoril. Laenunõudlus on siiski tagasihoidlik, laenumaht vähenes võrreldes 2009. aasta esimese kvartali seisuga 8 protsenti."