"Oleme olnud suusatamise toetaja juba 17 aastat ja koostööleping suusaliiduga käesolevaks hooajaks on samuti sõlmitud. Swedbank jätkab suusaliidu toetamist, nii nagu oleme seda ka varem juba öelnud," ütles Swedbanki sponsorsuhete juht Maarja Loorents Delfile.

"Suusatamine ei saa Eestist ära kaduda, vastupidi – peame senisest veelgi enam pingutama, et noored leiaksid tee suusatamise juurde. Meil on suurepärased treenerid, kel on palju edasi anda noortele ja seda ala tuleb Eestis edasi toetada. Loomulikult pole see Eestis ainuke spordiala ja me ei välista ka uue alaga liitumist lähiaastatel, kuid käesoleval hooajal me jätkame suusatamise toetamisega."

"Leiame, et ainult antud kaasuse pärast ei saa lõpetada niivõrd olulise spordivaldkonna toetamist – arvame, et see tooks Eesti spordile suuremat kahju. Loodame, et alaliit on ikkagi see asutus, kes hoiab edaspidi sellistel teemadel teravat silma peal ja vastutab ka selle eest, et ala püsiks n-ö puhas."

Suusatamine ei ole ainuke spordivaldkond, mida Swedbank toetab. "Oleme koos Eesti Energia ja Merkoga Eesti Terviseradade asutajad ja senini suurtoetajad. Eestis on 70 terviserada, mis on hästi hooldatud ja enamuses ka valgustatud. Kolmekesi oleme investeerinud aastate jooksul nende korrashoidu pea 3 miljonit eurot. Lisaks on Swedbankil ka omanimeline perespordisari, mis toimub kolm korda aastas, suusa, ratta – ja jooksumaraton. Näiteks toimub praegu lasterohke suusalaager Haanjas," lisas Loorents.

Täna langetas FISi dopingukomisjon Andrus Veerpalu apellatsiooni osas lõpliku otsuse, mis jättis jõusse positiivseks osutunud dopingutesti tulemused. Swedbank on suusaliidu toetaja.