Swedbanki serveriruumid on nüüdsest Elioni omanduses ning 10 aasta vältel osutab Elion serveriruumide haldusteenust Swedbankile. Lisaks näeb Elion oma klientidena teisi Eesti ettevõtteid, kes võiksid teenusest huvitatud olla. Antud tehing on järgmine samm Elioni ja Swedbanki vahelises koostöös.

„Näeme serverimajutuse äris arvestatavat potentsiaali ja võimalust kasvuks, sealt tuli ka idee teha koostööd Swedbankiga. See on meie jaoks suur tunnustus, et Swedbank usaldas sedavõrd olulise osa oma IT-infrastruktuurist Elioni kätesse,“ ütles Elioni müügidirektor Tarmo Kärsna.

Swedbanki grupi IT infrastruktuuri ja operatsioonide üksuse juht Aivo Adamson: „Meil on väga lihtne soov – tegeleda oma põhitegevusega ehk pangandusega. Kuigi tänane pangandus muutub üha enam elektroonsete kanalite põhiseks, siis serverite majutus meie põhitegevuste hulka ei kuulu. Nii nagu me täna ladustame sularaha Sularahakeskuses, ladustame me elektroonset raha oma serverites, kuid pind raha ladustamiseks ei pea ilmtingimata kuuluma pangale."