Objektiivse ja sõltumatu info ning nõuannete edastamiseks loodud Eraisikute Rahaasjade Teabekeskus on Rootsis tegutsenud juba üle 50 aasta. Eestis plaanib Teabekeskus alustada praktilist tegevust järgmise aasta alguses, teatas Swedbank.

„Meie eesmärgiks on toetada inimesi majandusalaste otsuste tegemisel ja suurendada teadlikkust rahaasjade juhtimisest kõigil Swedbanki koduturgudel,” ütles Swedbanki Eesti peadirektor Priit Perens.

„Teabekeskuse ülesandeks on analüüsida eraisikute ja perede rahalisi seise mõjutavaid tegureid ning harida inimesi laenude, maksete, säästmise ja rahaasjade turvalisuse osas.“
Teabekeskus töötab eraldiseisvana panga igapäevategevusest ning tegutseb eesmärgiga pakkuda võimalikult neutraalset infot inimeste rahandusalaste teadmiste täiendamiseks.

Rahaasjade Teabekeskuse juhatajana asub Eestis tööle Piret Suitsu, kelle sõnul võimaldavad suuremad teadmised peremajandusest ja pangateenustest inimestel leida näiteks sobiva tasakaalu säästmise ja laenamise vahel.

„Läbi Rahaasjade Teabekeskuse soovime pakkuda põhjalikumat sissevaadet paljudesse teemadesse. Näiteks, kuidas planeerida pere eelarvet või hinnata, milline on erinevate otsuste mõju pere majanduslikule olukorrale,“ märkis ta.

„Üheks meie töö vormiks saab olema arutelude ja koolituste korraldamine koostöös haridus- ja tarbijaorganisatsioonidega, kus osaleksid ka Balti riikide rahanduseksperdid. Miks mitte võiks peremajanduse teemad olla tulevikus ka koolide õppekavas,“ lisas ta.