„Laenuaktiivsus on suur – seda näitab meie portfell, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes nii era- kui ka äriklientide segmendis kasvanud, kokku 4,8%. See näitab Eesti majanduse head seisundit ja eratarbijate tugevat kindlustunnet," kommenteeris tulemusi Swedbanki Eesti üksuse juhatuse esimees Robert Kitt pressiteenistuse vahendusel.

Uuendustest rääkides juhtis Kitt tähelepanu sellele, et Swedbank alustas kontaktivabade kaartide huviliste eelregistreerimist ning kaupmeeste makseterminalide väljavahetamist, et juba sügisel saaks viipemakseid teha.

„Esimesed kontaktivabad kaardid jõuavad klientideni augustis. Samuti tõime turule nii ettevõtetele kui eraisikutele suunatud uued krediitkaardid ning avasime võimaluse teha krediitkaardikontodelt makseid,” rääkis Kitt.

Inimesed võtavad rohkem laenu

Laenude maht kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4,8%. Ettevõttelaenude maht suurenes 4,4% ja eralaenude maht 5,1%. Swedbanki Eesti üksuse turuosa laenuturul oli 31. mai seisuga 38,5%.

Hoiuste maht suurenes 2015. aasta 30. juuniga võrreldes 9,1%. Swedbanki Eesti üksuse turuosa oli 31. mai seisuga 47,2%. Laenude ja hoiuste suhtarv oli 94% (30. juunil 2015. aastal 97%).

Hapude laenude maht kasvas

Krediidikvaliteet püsis stabiilsena. Laenukahjum oli 3,5 miljonit eurot (2015. aasta esimese kuue kuu sama näitaja oli 0,6 miljonit eurot).

Swedbank Eesti kogukulud jäid üldjoontes eelmise aasta sama perioodi tasemele. IT- ja administratiivkulud kahanesid, regulatiivsed kulud aga kasvasid.