Swedbanki privaatpanganduse juhi Vaiko Tammeväli sõnul võeti klientide esmase tagasiside põhjal uus raport vastu hästi, teatas swedbank.

Maksuameti esialgsetel andmetel deklareeris käesoleva aasta alguses investeerimiskonto kasutamist ligi 1300 inimest. Nendest ligikaudu 60% olid Swedbanki kliendid, kes kasutasid deklareerimisperioodi alguseks valminud investeerimiskonto raportit, mis aitab kliendil hallata investeerimiskonto vahendusel tehtud tehinguid, mis tuleb hiljem deklaratsioonile kanda,“ märkis Tammeväli.

Tema sõnul on raportil ka arenguruumi, näiteks pidasid kliendid puuduseks seda, et koostatud ülevaate andmeid ei olnud võimalik otse deklaratsioonile kanda. „Samuti oodatakse panga poolt andmete ning deklareerimist vajavate tehingute eelnevat selekteerimist."

„Jätkame koostööd maksu- ja tolliametiga, et teha täiendavaid edasiarendusi raporti kasutusmugavuse osas ning selleks, et järgmisel aastal tehingute deklareerimine investeerimiskonto kasutajatele veelgi lihtsamaks ja mugavamaks muuta,“ lubas Tammeväli.

„Investeerimiskonto süsteemi hindavad kliendid täna veel uudseks ning keeruliseks, mistõttu arvame, et liitunute arv võiks tulevikus suureneda kordades. Kindlasti arvestame klientidelt tulnud tagasisidega ja viime vastavad arendused enne järgmise aasta deklareerimise perioodi ka ellu,“ sõnas ta.

Maksu- ja Tolliameti andmetel esitati 2011. aasta kohta üle 94 % kõikidest deklaratsioonidest elektrooniliselt. Swedbanki esmase kokkuvõtte põhjal võib öelda, et kõige aktiivselmal deklareerimisperioodil - veebruarikuus, tehti läbi Swedbanki internetipanga maksuameti deklareerimiskeskkonda üle 1,3 miljoni külastuse.