Kahju oli Loorentsi sõnul sellest, et Eesti suusatajad seekord poodiumile ei jõudnud, kuid seda enam pakkus põnevust pühapäeval toimunud harrastajate võistlus.

"Mis puutub suusatamise toetamisse, siis viimaste aastate lõikes on meie toetussumma suusaliidule üldjoontes jäänud samaks, kuid fookuses on juba paaril viimasel aastal olnud noorte suusatajate toetamine ja neile võimaluste loomine," sõnas Loorents.

"Seda ühelt poolt suusatajate järelkasvu panustamiseks, kui teiselt poolt tervisliku ja arendava harrastuse levitamise toetuseks noorte seas. Näiteks korraldame koos suusaliiduga noortele talvist suusasarja ja suvist laagrit. Eelmisel aastal toimus laager augusti Kurgjärve spordibaasis Haanjas."

Swedbank on koos Eesti Energia ja Merkoga Eesti Terviseradade asutajad ja senini suurtoetajad. Eestis on 80 nii talviseks kui ka suviseks sportimiseks mõeldud terviserada, mis on hästi hooldatud ja enamuses ka valgustatud. Kolmekesi on ettevõtted investeerinud aastate jooksul radade korrashoidu pea kolm miljonit eurot.

"Lisaks on meil, Swedbankil ka omanimeline perespordisari, mis toimub kolm korda aastas, suusa, ratta – ja jooksumaraton. Tulemas on suusamaraton 10. märtsil, rattamaraton 30. juunil ja jooksumaraton 19. augustil. Ja muidugi siis suusatamine, pidades silmas just noorte talentide toomist suustamise juurde," lausus Loorents.

Toetussumma suusatamisele jääb tema sõnul üle 100 000 euro juurde.