„Vastavalt ärimahtude muutumisele teeme me jooksvalt otsuseid, aga kampaania korras hulga inimeste koondamist me ei kavatse,“ ütles Päevaleht Online’le Swedbanki kommunikatsioonijuht Kristi Künnapas.

Künnapase sõnul ei ole praegu olemas ka mingisugust konkreetset koondatavate arvu.

„See käib ikka vastavalt sellele, kuidas turg käitub, millised on müügimahud, milline on situatsioon. Sellest tulenevalt tehakse jooksvalt paindlikke otsuseid personalipoliitikas.“

Künnapas lisas, et pangal ei ole ette tehtud mingisugust pikaajalist kava, mis sisaldaks koondatavate arvu, kuna majandusolud muutuvad suhteliselt kiiresti.

Küsimusele, kas teatest võimalike koondamiste kohta võib järeldada, et pangal on probleeme, vastas Künnapas: „Swedbank käitub mõistliku ettevõttena vastavalt sellele, kuidas käituvad turud, millised on müügimahud. Tänasel päeval on täiesti mõistlik praktika kõigil turulolevatel ettevõtetel käituda vastavalt sellele, milline on turu situatsioon.“

Tema sõnul ei näita lahvatanud koondamisskandaal ja majandusolukord märkimisväärseid muutusi panga ärimudelis või tegevuses.

„Ma kinnitan veelkord, et meil ei ole mingisugust plaani korraldada kampaaniakorras koondamist ja mingit kindlat hulka inimesi koondada.“

Aripaev.ee kirjutas täna, et neile saabunud vihje kohaselt on Swedbank Eesti juhtkond töötajaid e-kirja teel hoiatanud, et tuleval aastal ei suudeta suure tõenäolisusega kõigile töökohti garanteerida.

Swedbanki peadirektor Priit Perens koondamisplaane ümber ei lükanud ja lisas, et kolmanda kvartali lõpu seisuga on panga töötajate hulk vähenenud umbes neli protsenti ja ilmselt kasvab see arv aastalõpuks veel mõnevõrra.

Perens tõdes, et samas on tugevnev majandussurutis kaasa toonud ka selle, et pank on muutnud töökorraldust ja seetõttu sunnitud vähendama ka töötajate hulka üksustes, kus müügimahtude vähenemine on märkimisväärne.