„Selgub, et Raiffeiseni kommentaar on ennatlik. Swedbank ei ole otsustanud, kas selles initsiatiivis osaleda,” ütles Eesti Päevaleht Online’ile Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas, kommenteerides Financial Timesi (FT) tänast esiküljelugu.

Austria panga Raiffeisen International juht Herbert Stepic ütles FT-le, et hulk Kesk- ja Ida-Euroopas tegutsevaid panku ootab Euroopa Liidult ja Euroopa Komisjonilt Ida-Euroopas samasuguseid toetusmeetmeid nagu ELi toetus Lääne-Euroopa pankadele, viidates, et idapoolse Euroopa toetamine läheks maksma palju vähem kui juba lubatud toetus Lääne-Euroopa pankadele.

"Swedbanki kutsuti äsja selle pankade grupiga liituma, ent me pole veel otsustanud, kas peame sellist tegevust ELi suunal vajalikuks," rääkis Künnapas Eesti Päevaleht Online'ile. "Pangasisesed arutelud sel teemal alles käivad."

"Praeguses ülikiirelt muutunud majanduskeskkonnas on vaja teha ettevalmistusi selleks, et majanduslanguse võimalikke halbu tagajärgi tulevikus minimeerida, sellest ka rahvusvaheliste pankade soov selline initsiatiiv üles võtta," ütles Künnapas. "Tegemist on aktsiooniga, mis on ennekõike suunatud riikidele, kes hetkel veel ELi liikmed ei ole, pidades silmas näiteks Ukrainat ja Serbiat."

Financial Timesi artikkel luges üles algatusega seotud üheksa Kesk- ja Ida-Euroopas tegutsevat panka, nende hulgas Austria päritolu Raiffeiseni ning Erste Banki, Itaalia Unicrediti ja Intesa Sanpaolo, Prantsuse Société Générale'i, Belgia KBC, Bayern Landesbank Saksamaalt, ja Kreekast pärit EFG Eurobank.