Swedbank pani eile müüki Eesti ühe vanema kiirlaenufirma Reval Credit, mis ei ole ajapikendusele vaatamata lunastanud 2007. aastal välja antud võlakirju.

„Swedbank müüb Reval Crediti aktsiaid avalikul enampakkumisel seetõttu, et Reval Credit ei ole suutnud täita oma võlakirjadest tulenevaid kohustusi investorite ees,” selgitas advokaadi­bü­roo Tark&Co partner ja vandeadvokaat Hannes Vallikivi.

Et võlakirjad anti välja just aktsiate tagatisel, ootabki firma nüüd uusi omanikke. 12 000 aktsiat on müügis nimiväärtusega 1,2 miljonit krooni.

Osanik pole kursis

Ka Swedbank Marketsi divisjoni juht Allan Marnot kinnitas, et ettevõte on müügis, sest ei täitnud oma võlakirjadest tulenevaid kohustusi investorite ees. „Kolmanda poolena ei ole meil antud küsimuses täpsemat infot võimalik anda,” jäi Marnot napisõnaliseks.

Reval Crediti juhilt ja suurosanikult Martin Kruusvallilt ei õnnestunud Eesti Päevalehel eile müügi kohta kommentaari saada. Firma väikeosanik ja endine juhtisik Tarmo Sepp aga ütles, et kuuleb sellest esmakordselt. „Ma ei olnud sellega kursis, sest ei ole üritusega enam poolteist aastat seotud olnud,” sõnas Sepp.

Milline võiks olla Reval Crediti väärtus ja kui suur laenuportfell, ei osanud Tarmo Sepp kommenteerida.

Reval Credit andis 2007. aasta novembris välja 20 miljoni krooni eest võlakirju, mille pidi esialgu lunastama 24. oktoobril 2008. Firma ei suutnud kohustust täita ka käesoleva aasta 1. aprilliks.