Swedbanki Balti panganduse omakapitali tootlus oli mullu 18,6 ning kulu-tulu suhe 37,9 protsenti. Balti üksuse laenuportfell kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kuus protsenti, ulatudes 20,2 miljardi euroni. Võrreldes eelmise kvartaliga vähenes laenuportfell kaks protsenti, teatas panga pressiesindaja.

Swedbanki Eesti üksuse laenuportfell on aastaga kasvanud kuus protsenti ja deposiitide maht vähenenud viis protsenti. "Neljandas kvartalis jõudis majandusseisak täie tugevusega kohale,” selgitas Swedbanki Eesti juht Priit Perens. „See on jätnud selge jälje ka Swedbanki aastalõpu tulemustele. Suhtume väga tõsiselt efektiivsuse hoidmisse – panga viimase kvartali kulu-tulu suhe 39 protsenti on märgiks, et oleme seatud eesmärgid selles osas täita suutnud.”

Laenukahjumid moodustasid panga Eesti üksuses neljandas kvartalis 1,5 protsenti portfellist, 2008. aasta peale kokku aga 0,77 protsenti. „Oleme laenukahjumite poolest endiselt paremal positsioonil kui Eesti pangandusturg keskmiselt. Arvestades, et meie laenude turuosa on pea pool turust, on selle tulemusega põhjust rahul olla," rääkis Perens.