Panga tulud vähenesid kaheksa protsenti 1,045 miljardi kroonini ja kulud kaks protsenti 410 miljoni kroonini. Klientide hoiused püsisid kvartali jooksul stabiilsena, panga laenuportfell vähenes kolme protsendi võrra, teatas Swedbank.

"Möödunud kvartali põhjal saab öelda, et meie klientidel on hakanud tasapisi paremini minema. Sissetulekute vähenemine ei ole olnud nii suur kui prognoositi, Euribori langus on mõjutanud positiivselt klientide maksevõimet ning näeme, et huvi laenude vastu on vaikselt tõusmas," rääkis Swedbanki Eesti peadirektor Priit Perens. Ta lisas, et kuna kinnisvara hinnatase on stabiliseerunud, on see teinud vara soetamise taas huvipakkuvaks hea sissetulekuga klientide jaoks.

Perensi kinnitusel ei lisandu makseraskustesse sattujaid enam nii kiiresti kui eelmisel kvartalil, samuti on üle poolte abi vajanud klientidest praeguseks juba suutnud koostöös pangaga raskustest üle saada. Ülejäänud juhtudel on töö makseraskustest välja tulemiseks tema sõnul veel käimas.

Panga III kvartali majandustulemuste peamised mõjutajad on endiselt varade kvaliteet ja laenukahjumid. Swedbanki Eesti üksuse neto laenukahjumid olid III kvartalis 903 miljonit krooni. Võlgnevuses laenude kasv, mis peamiselt tuleb kinnisvarasektori arvelt, aeglustus kvartali jooksul.