Nii Bonnesen kui Perens hakkavad kuuluma Swedbanki grupi tippjuhtkonda, mille liikmeks saab ka Viveka Strangert, Swedbanki grupi vastavuskontrolli juht.

Et tugevdada muutuste juhtimist Swedbanki Rootsi üksuses, luuakse Rootsi panganduse juhi ametikoht. Kiired muutused klientide käitumises eeldavad tugevamat koordinatsiooni erinevate kliendipakkumiste vahel ning sisemiste tööprotsesside lihtsustamist. Kõigi nende tegevuste eesmärgiks on vajadus klientide ootustele paremini vastata. 

"Olen väga rõõmus, et Birgitte otsustas uuele ametikohale asuda. Baltikumis on ta sarnase teekonna juba läbinud. Seal õnnestus tal üheaegselt hoida kõrgel kliendirahuloIu, saavutada tugevad äritulemused ning töötajate kaasatus," sõnas Swedbanki grupi juht Michael Wolf.

"Meeldiv on ka see, et saame Birgitte Bonneseni asendada Priit Perensiga, sisekandidaadiga ühelt meie koduturult," jätkas ta. "Priidul on aastaid juhikogemust Swedbanki Eesti üksuses, viimased  aastad on ta töötanud panga juhina. Ta on väga sobiv juht, et Baltikumis edukalt koos Birgittega alustatud tööd jätkata."

"Et meie kasumlikkust hoida, on vaja nii koordinatsiooni kui efektiivsemaid protsesse, samuti jätkuvalt tugevat riskihaldust ja kapitali efektiivsust," lõpetas Wolf.

Priit Perensi sõnul on uus ametikoht tõsine, aga ka väga põnev väljakutse. "Baltikumis ühiselt tehtud head tööd tunnustati usaldusega Balti panganduse senise juhi vastu, kes asub juhtima muutusi Swedbanki Rootsi üksuses. Tema siinseid ülesandeid üle võtta on suur au, aga ka suur vastutus," rääkis Perens. "Peame tänaseks saavutatud kõrge efektiivsuse ja kasumlikkuse hoidmise nimel kõvasti tööd tegema. Ärikeskkond on endiselt üsna keeruline - baasintressid püsivad madalal ja Ukraina-Venemaa kriisi mõjud Balti riikide majandustele on täna veel üsna ebaselged. Samal ajal jõustuvad lähiaastail mitmed Euroopa Liidu ja kohaliku taseme pangandusregulatsioonid, mis mõjutavad nii meie tulude teenimise võimalusi kui kasvatavad kulusid. Muutused jõuavad järk-järgult ka meie klientideni, kelle jaoks on pangandus muutumas järjest digitaalsemaks ja seega soodsamaks ning mugavamaks."

"Ma olen väga tänulik usalduse eest," sõnas Robert Kitt. "Priit Perens on juhina loonud suurepärase meeskonna ja toonud panga läbi mitmete keeruliste aegade. Tänaseks on Swedbank Eestis väga kindlatel alustel. Kolmanda kvartali äritulemused olid tugevad ning oleme taas saavutanud harjumuspärase efektiivsuse taseme. Selge on aga see, et kiired muutused panganduses jätkuvad ning võitjatena tulevad välja need, kes suudavad olla paindlikud ja kiiresti reageerida. Juhina hoian panka senisel kursil."