Swedbank teatas täna mitmetest muudatustest panga tippjuhtkonnas. Senine Balti panganduse juht Erkki Raasuke sai kogu pangagrupi finantsjuhiks.

Rootsi investeerimisfirma Tanglin investeeringute juht Göran Bronner asub tööle grupi riskijuhina ja senine siseauditi juht Håkan Berg Balti panganduse juhina. Thomas Backtemanist saab grupi korporatiivsuhete juht. Uued juhid nimetatakse ametisse alates tänasest, üleminekuperioodiga kuni 1. aprillini 2009.

Tegu on Swedbank uue juhatuse esimehe Michael Wolfi koostatud meeskonnaga. Erkki Raasuke ise ütles, et otsused sündisid viimase nelja nädala jooksul. „Lahkumisotsus ei tulnud kergelt, Balti pangandusest on raske lahkuda. Jääb lõpetamatuse tunne,“ lisas Raasuke.

Håkan Berg saab Erkki Raasukese järeltulijaks Balti panganduse juhi ametikohal. Ta on töötanud aastaid erinevatel positsioonidel Swedbanki Rootsi panganduse divisjonis – sealhulgas ühena jaepanganduse juhtidest ja 1990ndate algul Rootsi laenuvaldkonna juhina - ja omab häid kogemusi nii majanduse tõusu kui ka languse perioodist. Bergi viimane töökoht pangagrupis oli siseauditi juht.