Praegu käivad võimaliku pankade ühinemise üle mitteametlikud kõnelused, ametlik info ühinemiskõnelustest võib saabuda selle nädala lõpupoole, kirjutab teisipäeval ilmunud Rootsi majandus- ja börsiinfo-alane väljaanne Privata Affärer.

Detailse info selle kohta, et üks Rootsi neljast suurpangast teeb ostupakkumise ühele kolmest ülejäänud suurpangale, sai Privata Affäreri internetiversioon enda käsutusse esmaspäeva hilisõhtul.

Infoleke sai võimalikuks tänu tõenäolise ülevõetava panga osade juhtide vastuseisule tehingule ja soovile avalikustamisega ühinemiskavatsused nurjata.

Privata Affäreri andmetel on üks tehinguga seotud pankadest Hansapanga suuromanik Föreningssparbanken (Swedbank) ning teine kõnelustes osaleja tõenäoliselt kas MeritaNordbanken või Eesti Ühispanga suuromanik SEB.

Neljas Rootsi turu suurpank on Handelsbanken.

SEB-i võimalikule osalusele tehingus viitab asjaolu, et pank on viimasel ajal konkurentidest edukamalt ette võtnud ekspansiooni internetti ning väidetavalt on internetipangandusel kavandatavas tehingus väga oluline osa.

Tulenevalt tehingu väga suurest tundlikkusest on kõnelused ning ka teatud kontaktid Rootsi konkurentsiameti ja valitsusega seni toimunud suure saladuskatte all.

Kord varem on Föreninsgssparbanken konkurentsiametilt küll saanud loa kohalike Sparbankenite (Hoiupankade) ühinemiseks, kuid Privata Affäreri andmetel on hetkel veel ebaselge, kuidas amet suhtub pangandusturu senisest veelgi tugevama kontsentreerumisega.