Swedbanki Eesti peadirektor Priit Perens ütles valikut põhjendades, et Robert on ennast näidanud nii tugeva visionääri kui ka elluviijana ning omab finantsvaldkonnas väga laialdasi teadmisi. „Minu ootus uuele juhile on eelkõige ettevõtete pangandusele tugeva visiooni loomine ja hea koostöö korraldamine nii meeskonnas endas kui ka panga teiste üksustega. Kõik see avaldub otseselt meie kliendipakkumistes ja suhetes ettevõtetest klientidega,“ märkis Perens.

Praegu täitis ettevõtete panganduse juhi kohuseid ajutiselt ettevõtete panganduse toodete divisjoni direktor Karin Lamp, kes nüüd saab taas keskenduda oma valdkonnale.

Robert Kitil on panganduses 16-aastane töökogemus. Praegusesse Swedbanki organisatsiooni – toona Hansa Investeerimisfondidesse – asus ta fondijuhina tööle 1998. aastal, siirdus siis LHVsse ning jätkas 2003. aastal Hansa Investeerimisfondides (pärast ümbernimetamist Swedbanki Investeerimisfondideks) fondijuhi ja hiljem juhatuse esimehena. 2008. aastal sai Kitist Balti äriarenduse varahaldustoodete divisjoni juht.

Kitil on doktorikraad loodusteaduses tehnilise füüsika erialal, ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikoolis majandusteaduskonna magistriõppe ning sotsiaalteaduste bakalaureuseõppe.