Kui enne selle nädala rahapesuskandaali puhkemist kauples Swedbanki aktsia Stockholmi börsil 210 Rootsi krooni piirimail, siis rahapesuga seotuse kahtlused kukutasid aktsia hinna neljapäeva õhtuks 165,05 Rootsi kroonini. Kaotus on veidi vähem kui 45 Rootsi krooni, kuid kokku kadus Swedbanki väärtusest üle neljandiku ning aktsionäride taskust haihtus enam kui 50 miljardit Rootsi krooni.
Eile aktsia hind küll veidi kerkis, 171,4 Rootsi kroonini.

Pangajuhi vastused suurendasid segadust
Kuigi Swedbanki juht Birgitte Bonnesen Rootsi meedia eest pakku ei pugenud, siis jagatud kommentaarid ja selgitused ei olnud piisavad ei ajakirjanikele ega aktsionäridele. Analüütikud peavad aktsiahinna languse peamiseks põhjuseks just Bonneseni suutmatust aktsionäre rahustada ning tema pressikonverentsil esinemist peetakse läbikukkumiseks. Bonnesen ei andnud pressikonverentsil piisavalt vastuseid. Vastupidi, need vastused tõstatasid rohkem küsimusi ning suurendasid ebaselgust, rääkis Söderberg & Partnersi ökonomist Joakim Bornold SVT-le.

Kriitikat saab ka finantsinspektsioon. Nii tõdeb Rootsi aktsionäride ühenduse juht Joacim Olsson ajalehele SvD, et finantsinspektsioon oleks pidanud tegutsema Swedbanki suhtes oluliselt varem, kohe, kui kahtlused rahapesuga seoses levima hakkasid. Rootsi kommentaatorid kirjutavad, et kui inspektsioon ei tee piisavalt head tööd, tähendab see suurt hoopi kogu süsteemi usaldusväärsusele.