„Swedbank elas üle öö, mille ajal ületas nõudlus tema teenuste järele märgatavalt tavapärast pühapäevast. Swedbank pidas selle auga vastu. Tema saidil on osutatud pangaautomaadid, millest saab raha. Filiaalid avanesid tavapäraselt, ning isegi mõnevõrra varem. Pank jätkab nii olemasolevate kui ka uute klientide teenindamist,“ ütles Brazovskis telekanali LNT hommikusaates, vahendab BNS.

Ta toonitas, et kuulujuttudel Swedbanki probleemidest ei ole mingit ratsionaalset alust.

„Me saame teha sarnaselt Swedbankiga vaid üht – vastata nendele kuuldustele ratsionaalse tegevusega. Loomulikult inimesed mures nii seoses sündmustega Lätis kui ka eurotsoonis. Inimestel on sellises olukorras õigus oma otsustele, ent minu soovitus on toimida ratsionaalselt,“ sõnas ta.

Küsimusele, kuidas kuulujutud valla pääsesid, vastas Brazovskis, et versioone on erinevaid: meedia kaudu, telefonitsi või sotsiaalvõrgustike vahendusel.

„See on täheldatav ainult Lätis. Eile õhtul võtsin ühendust kolleegidega Eestist ja Rootsist, ning nad teatasid, et seal on kõik rahulik, pole mingit suuremat nõudlust Swedbanki teenuste järele,“ märkis ta.

Brazovskis avaldas lootust, et julgeolekuasutused suudavad leida kuulujuttude algallika.

Läti politsei asejuht Guntars Marķitāns kutsus esmaspäeval inimesi, kellel on infot kuulujuttude leviku kohta, sellest politseid teavitama.

Ta märkis, et politsei poole on juba pöördunud inimesed, kes said SMS-e väidetavast pangakriisist nii oma tuttavatelt kui ka täiesti tundmatutelt numbritelt. Seetõttu esitas politsei konkreetset infot omavatele inimestele abipalve.

Marķitāns kinnitas, et toimunut uurib julgeolekupolitsei, kelle pädevuses on ka kriminaalasja algatamine antud küsimuses.