Tugeva müügisurve all olnud globaalsed turud on praegusel hetkel ajalooliselt soodsate hinnatasemete juures, teatas Swedbank.

„Kuigi viimasel ajal on turge peamiselt mõjutanud emotsioonid ning hirm, siis mingil hetkel pöördutakse tagasi fundamentaalnäitajate ja –analüüsi juurde,” rääkis Hansapank Marketsi tuletisväärtpabertite osakonnajuht Simmo Sommer.

Sommeri sõnul sõltub aktsiaturgude edasine liikumine suuresti majanduste käekäigust ning keskpankade otsustest.

„Toorainehindade langusega kaasnev vähenev inflatsioonisurve aitab taastada inimeste kindlustunnet, säilitada ettevõtete kasumeid ning võimaldab keskpankadel majanduse elavdamiseks intressimäärasid langetada,” kommenteeris Sommer makromajanduse oodatavaid trende.

Peamisteks ohukohtadeks on hoolimata langustrendist endiselt kõrgel püsiv inflatsioon, aeglustunud maailmamajanduse kasv ning jahtunud kinnisvaraturul eluasemelaenuprobleemide lahenemine.

„Globaalset majandust jälgides on hetkel analüütikud oma pilgud USA poole pööranud, kust oodatakse signaale eelkõige kohaliku valitsuse ja keskpanga poolt alustatud pangandus- ning rahareformide elluviimise ning nende mõjude kohta,” sõnas Sommer ja täiendas, et „USA kui juhtiva majanduse taastumine aitaks ülespoole vedada ka teised globaalselt juhtivad majandused.”

Sommeri sõnul on Hiina hoolimata jahtumisest endiselt kiire majanduskasvuga ning mitmetel hinnangutel ei lange kasv alla 8% aastas. Taastumist oodatakse ka Jaapanist, kus on traditsiooniliselt valimiste aastatel sisetarbimist tugevalt toetatud.
Hoiuse alusvaraks on Euroopa DJ Stoxx 50 indeks, Jaapani Nikkei 225 indeks ja Hiina Hang Seng indeks. Indeksitesse kuuluvad vastavate regioonide juhtivad ettevõtted ning antud indeksitest koosnev korv pakub võimalust oma paigutus globaalselt hajutada. Investeerimishoiuse kestvus on 2 aastat.

Investeerimishoius võimaldab riskivabalt finantsturgudele investeerida, sest hoiuse põhisumma on 100-protsendiliselt tagatud ning sellele lisandub kasum alusvaraks olevate indeksite võimalikust tõusust. Uue investeerimishoiusega pakutakse võimalust saada osa globaalsete aktsiaturgude oodatavast tõusust